Onze diensten

Plaatbewerking

Spirado is sterk in het bewerken van plaatwerk voor allerhande toepassingen. Wij beschikken over een volautomatische PrimaPower E6X ponsnibbel-machine. De 20-voudige rotatiekop voorzien van een uitgebreide hoeveelheid ponsgereedschappen zorgt voor een zeer korte omsteltijd. Deze machine in combinatie met onze kantbanken en knipschaar vormen het hart van onze plaatafdeling.

Stansen

Stansen en stampen vallen onder het spaanloos vervormen. Bij stansen of stampen wordt door middel van een hydraulische of mechanische pers een stuk plaatmateriaal in vorm gedrukt. Bij grotere series kan het interresant zijn om met een stans- of stampgereedschap producten te produceren. Spirado beschikt over een aantal persen en een groot scala aan gereedschappen. We kunnen in eigen huis en in samenwerking met een van onze partners, klantspecifieke stans- of stampgereedschappen ontwikkelen en maken.

Lassen

Spirado is tevens partner voor constructies van metaal. Wij beschikken over diverse lastechnieken (MIG-, MAG-, TIG- en puntlassen) waardoor wij zowel staal, RVS alsook aluminium kunnen bewerken. 

Door de vele disciplines binnen het bedrijf zijn wij in staat om eenvoudige producten maar ook complexe samengestelde producten te produceren waar meerdere handelingen aan worden verricht. 

Spirado kan zelf de benodigde lasmallen en opstellingen verzorgen.

Verspanen

Spirado kan verschillende verspanende bewerkingen uitvoeren, waaronder:

  • Draaien
  • Frezen
  • Boren
  • Tappen
  • Slijpen
  • CNC Zagen

Wij beschikken over een conventionele draai- en freesbank. Grotere series van draai- of freeswerk bieden wij in samenwerking met onze partners aan.

Assemblage

Spirado voorziet ook in de behoefte van een compleet samengesteld product. Hiervoor hebben wij een afdeling waar de betreffende producten in elkaar worden gezet. De producten worden zo nodig compleet verpakt en voorzien van een handleiding of van stickers.

Spirado levert een compleet product dat eventueel ook nabewerkt wordt door bv. het product te verzinken of te poedercoaten.

Spirado biedt hiermee een totaalpakket van ontwerp tot een compleet verpakt product dat klaar is voor de verkoop.

Wij beschikken over onze eigen assemblageafdeling. Hier kunnen wij klantspecifieke producten of delen daarvan samenstellen.

Finishing

Spirado kan in samenwerking met haar partners alle soorten coating verzorgen zoals:

  • Verzinken
  • Poedercoaten
  • Natlakken
  • Gronden

Door onze nauwe samenwerking met de finishers kunnen we snel en flexibel inspelen op de wens van de klant. Ook het verwerken van speciale materialen die voorzien zijn van een technische of decoratieve coating behoren tot de mogelijkheden. Denk aan voorgelakt band en/of plastisol.